Muz, besin değeri açısından sağlığımız için mükemmel faydalar sunan meyvelerin başında gelir. Düzenli olarak tüketilen muz, birçok yararı beraberinde getirir. Özellikle zengin potasyum, kalsiyum ve magnezyum içermesi nedeniyle kas kramplarının önüne geçer.
Muz aynı zamanda vücuda enerji verir, hafıza güçlendirir ve kalbi korur. Ancak muz tüketilirken yapılan bir hata tüm bu faydaları yerle bir ederek pek çok zararı teşkil eder. Bu nedenle muzu asla bu şekilde tüketmeyin.
İşte muz tüketirken dikkat etmeniz gereken unsurlar…
Muzu sakın böyle yemeyin!
Muz tüketirken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. Bunlardan biri de şüphesiz, muzun aç karnına tüketilmemesidir. Muz, asidik bir meyvedir. Aç karnına yemek vücudunuzun asitlik seviyesini yükseltir.
Muz ilk önce enerjinizi hızlı bir şekilde artıracak, ancak daha sonra kendinizi bitkin ve donuk hissetmenize neden olacaktır. Ayrıca açken tüketilen muz bağırsak hareketlerini de bozarak sindirim sistemini etkiler.
Muzdaki yüksek magnezyum içeriği kandaki magnezyum ve kalsiyum arasındaki dengeyi bozar. Bu dengesizlik kalp sağlığına da zarar verir. Ayrıca metabolizmayı etkileyerek sindirim sistemimizi olumsuz yönde etkiler.
Muzların şeker içeriği %25 civarındadır. Üç farklı doğal şeker türü içeren muz, anında enerji sağlar ve şeker seviyenizi hızla yükseltir. Bu anlık enerji birkaç saat sürer ve kısa sürede şekerin düşmesine neden olur. Kendinizi halsiz hissetmenize neden olur ve yarardan çok zarar teşkil eder.